ویژگی اصلی کابل کواکسیال، انتقال تقویت شدهی سیگنال است. این کابل به دلیل ساختار خاص خود قادر است سیگنال را در طول موج بزرگتری انتقال دهد. این ویژگی اهمیت بسیاری در انتقال سیگنالهای بلند مدت دارد و باعث افزایش برد و کیفیت سیگنال میشود.
انواع و کاربردهای کابل کواکسیال
تنوع کابل های کواکسیال بسته به کاربرد آنها متفاوت است. کابلهای کوتاهتر اغلب در مصارف خانگی مانند سیستمهای AV یا اتصالات اترنت شخصی استفاده میشوند و کابلهای بلندتر میتوانند شبکههای رادیویی و تلویزیونی یا تلفنهای مسافت طولانی را به هم متصل کنند. کابلهای میکرو و مینی نیز اغلب در دستگاههای مختلف نظامی، هوافضا و پزشکی استفاده میشوند. در ادامه مطلب به برخی از رایج ترین انواع کابل های کواکسیال و کاربردهای آنها اشاره خواهد شد.
سخت
کابل سخت برای انتقال امواج قدرتی استفاده می شود. کابل های سخت ممکن است حاوی یک بافر دی الکتریک مانند فوم پلی اتیلن یا نیتروژن تحت فشار برای جلوگیری از ایجاد قوس و آلودگی رطوبتی باشند.
تابشی
کابلهای تابشی ساختاری مشابه با هاردلاین دارند، اما با افزودن شکافهایی، روی طول موجهای خاص یا فرکانسهای رادیویی تنظیم شدهاند. این کابل ها را می توان در جاهایی که امواج خیلی ضعیف است استفاده کرد.
دو محوره
این کابل ها که با نام Twinax نیز شناخته می شوند، ساختار مشابهی با کابل های معمولی دارند، اما به جای یک هادی، از دو هادی مرکزی بهره می برند. کابل های دو محوره برای برنامه های سیگنالینگ با برد کوتاه و سرعت بالا استفاده می شوند.
سه محوری
این کابلها ساختار مشابهی با کابلهای کواکسیال دو محوره دارند، با این تفاوت که دارای یک لایه عایق و یک غلاف رسانای دوم نیز هستند. این کابلها پهنای باند بیشتر و تداخل کمتری را برای تولید برنامه های تلویزیون یا برنامههایی که در معرض نیروهای الکترومغناطیسی القاکننده تداخل هستند، ارائه میکنند.
نیمه سفت
کابل کواکسیال نیمه سفت به دلیل ساختار مقاوم و غیرقابل انعطاف، برای مصارفی که نیاز به پایداری مکانیکی بالایی دارند مناسب است. این هادی جامد تقریباً بدون هدر رفت انرژی سیگنال را انتقال می دهد.
سفت و سخت
کابل کواکسیال سفت و سخت حاوی دو لوله مسی و یک بافر دی الکتریک PTFE است. کابل های سفت و سخت در مقابل خمیدگی مقاوم هستند. این کابل ها ظرفیت کار با فرکانس های تلویزیون و FM با انتقال چند کاناله را دارند.
کابل کواکسیال RG6
کابل کواکسیال RG6 رایج ترین کابل هم محور به شمار می رود. کابل کواکسیال RG6 برای انتقال امواج تلویزیونی آنالوگ یا دیجیتال، اتصالات کابل ماهواره، اتصالات کابل اینترنت و دیگر برنامههای مرتبط با ارتباطات مبتنی بر کابل مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد اولیه تولید کابل کواکسیال
کابل کواکسیال دارای چهار بخش است. این چهار بخش اصلی غالبا از مواد اولیه ای که در زیر عنوان می شود ساخته می شوند.
- بخش هسته کابل کواکسیال غالبا از مس تولید می شود.
- بخش عایق کابل برای جلوگیری از تداخل نویز و سیگنال الکتریکی از پلاستیک ساخته می شود.
- محافظ کابل کواکسیال برای جلوگیری از پیچیدگی امواج از آلومینیوم ساخته می شود.
- پوشش پلاستیکی که به عنوان عایق و محافظ کار می کند.
ترکیب این مواد برای ساخت کابل کواکسیال هم از نظر قیمت تمام شده و هم از نظر کارایی، بهترین ترکیبی است که می تواند به کار برود. مطمئنا موادی مانند طلا و نقره از جنبه کارایی عملکرد بهتری نسبت به مس دارند ولی قیمت طلا بسیار بالاتر از مس است. همچنین مواد دیگری برای پوشش کابل کواکسیال می توانند به کار بروند که قیمت کمتری نسبت به مواد اولیه ذکر شده در بالا دارند ولی کیفیت بسیار پایینی داشته و بعد از مدتی مستهلک خواهند شد.
کابل کواکسیال و انواع روکش ها
کابلها با پوشش های مختلف و برای اهداف متفاوت تولید می شوند. در ادامه به معرفی انواع پوشش و کاربرد کابل های کواکسیال خواهیم پرداخت.
کابلهای CM
کابلهای CM از پوشش مناسب برای نصب در داخل یک خانه مسکونی یا یک ساختمان تجاری برخوردار هستند. کارایی کابلهای CM جلوگیری از انتقال آتش در طول کابل از یک قسمت ساختمان به قسمت دیگر است.
کابل CMX
کابل CMX نوعی کابل اترنت جفت تابیده است که برای انتقال داده به دستگاه های شبکه استفاده می شود. روکش قوی CMX به کابل این قابلیت را می دهد که در معرض طولانی مدت تابش خورشید قرار گیرد. همچنین کابل CMX ضد آب ساخته می شود. این کابل را می توان در فضای باز و در شرایط رطوبت و باران مورد استفاده قرار داد.
کابل PVC
کابل PVC به دلیل خواص عایقی خوب، برای کابل های ولتاژ پایین و متوسط و نیازهای عایق فرکانس پایین مناسب است. کابل های پی وی سی از پایداری شیمیایی، استحکام و دوام خوبی برخوردارند. روکش کابل PVC این قابلیت را به کابل می دهد تا در معرض دماهای بالا یا پایین قرار بگیرد. همچنین این روکش در برابر اشعه ماوراء بنفش مقاوم است.
کابل LSZH
کابل LSZH به عنوان کابل بدون هالوژن نیز شناخته می شود. این کابل ها اغلب دارای خواص بازدارنده شعله هستند که باعث می شود در برابر شعله مقاوم باشند. کابلهای روکش LSZH برای استفاده در مکان هایی به کار می روند که در صورت بروز آتشسوزی و انتشار دودهای سمی ممکن است سلامتی انسان و تجهیزات ضروری به خطر بیفتد.
این کابل ها در اصل کابل های بدون هالوژن هستند؛ بنابراین اغلب در داخل خانه، یا در مکان های عمومی و سایر محیط های خطرناک و مناطق با تهویه ضعیف مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین در مصارف صنعتی مانند اتومبیل ها، هواپیماها، واگن های راه آهن و کشتی ها نیز کاربرد دارند. گذشته از این موارد کابل LSZH در سراسر تونل ها و شبکه های ریلی زیرزمینی هم استفاده می شود.
نکته
یکی از نکات مهم درباره کابل کواکسیال، انتخاب صحیح آن است. زمانی که قصد استفاده از کابلکواکسیال را دارید، باید مدلی که با نیازهای شما سازگار است را انتخاب کنید. فرکانس و کیفیت سیگنالی که میخواهید انتقال دهید باید با ویژگیهای کابل همخوانی داشته باشد. همچنین، برای انتقال امواج دیجیتال با سرعت بالا مانند اینترنت، نسخههای با استاندارد بالا مانند RG6 یا RG11 مناسب است. علاوه بر این، در هنگام نصب کابل کواکسیال باید به جزئیات فیزیکی توجه کنید و مطمئن شوید که اتصالات کابل به درستی انجام شده تا کیفیت سیگنال به حداکثر برسد.
اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !
دیدگاه شما برای ما مهم است.