لوله برق یا کاندوئیت چیست؟
در دنیای امروز روش ها و متد های مختلفی برای استفاده و هدایت هادی های الکتریکی وجود دارد. برای انجام پروژه ها می توان از لوله برق یا کاندوئیت استفاده کرد. استفاده از کاندوئیت برای عبور سیم ها و یا کابل ها می تواند امنیت، کیفیت، صرفه جویی در هزینه و زمان، سرعت در انجام آن و فوائد فراوان دیگری را به ارمغان آورد. در ادامه این مقاله از برق نیما به بررسی انواع لوله برق کاندوئیت می پردازیم، با ما همراه باشید.
لوله برق یا کاندویت یکی از روشهایی است که برای ایجاد پروژه انتقال برق در ساختمانهای مسکونی و غیر مسکونی از جمله ساختمانهای اداری، تجاری، کارخانهها، صنعت و..... کاربرد دارد.
لوله برق یا کاندوئیت دارای انواع مختلفی هستند اما آن ها را به طور کلی بر اساس استاندارد مواد به کار رفته در آن در دو دسته اصلی تقسیم بندی می کنند:
لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی:
لوله برق یا کاندوئیت های فلزی اغلب از جنس فولاد گالوانیزه، فولاد ضد زنگ و یا از آلومینیوم ساخته میشوند. عموما از فلزهای دیگر در ساخت کاندوئیت استفاده نمیشود. کاندوئیت یا لوله برق فلزی یکی از بهترین محافظهای سیم و کابل ها هستند. آن ها می توانند از تماس ناخواسته افراد با جریان هادی موجود در سیم ها و از خود سیم ها و عایق سیم ها در برابر صدمات محیطی محافظت کنند؛ چرا که کاندوئیت یک زیرساخت کاملا پیشرفته را برای سیم کشی ایجاد می کند.
از کاندوئیت یا لوله برق فلزی می توان در مکان های مختلفی از جمله مکان های غیر ساختمانی و هتل ها، ساختمانهای اداری، ساختمانهای تجاری و فروشگا هها، صنایع و کارخانهها و تاسیسات زیرزمینی استفاده کرد.
اصول عبور کابل یا سیم ها از کاندوئیت یا لوله برق فلزی از نظر تعداد و اندازه مجاز طبق استاندارد خاصی انجام میشود.
انواع مختلف لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی بر اساس استاندارد استحکام:
1) لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی سفت و محکم (RMC): این نوع از کاندوئیت، دارای لوله هایی با دیوارههای ضخیم و بندکشی شده است. عموما در آن ها از فولاد عایق شده، فولاد ضد زنگ و یا آلومینیوم ساخته میشوند. این نوع از کاندوئیت فلزی توسط اتصالات خاصی به لوله های برق دیگر اتصال داده می شود. کاندوئیت فلزی سفت و محکم از سیمها و کابلها در برابر تاثیرات و خطرهای محیطی، محافظت میکند. با ایجاد روکش بر روی این کاندوئیت یا لوله های برق فلزی از یک لایه پی وی سی یا گالوانیزه، برنز و … می توان آن ها را در برابر پوسیدگی و زنگ زدگی نیز مقاوم کرد.
2) لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی متوسط (IMC): این نوع از کاندوئیت ها، سبکترین و ارزانترین کاندوئیت های حال حاضر هستند. برای جلوگیری از ورود آب به داخل آن ها، با حلال های مخصوصی به یکدیگر جوش داده می شوند. یکی از مزایای مهم آن نسبت به دیگر لوله های برق فلزی داشتن سرعت در نصب و راحتی اتصال آن ها به یکدیگر است. برای خم کردن و فرم دهی مناسب به کاندوئیت های پلاستیکی، می توان از حرارت که توسط ابزار خاص که برای اینکار وجود دارد، استفاده کرد. برای مواقع خاص که نیازمند دیواره های محکمتری هستیم، میتوان دیوارههای آن ها را ضخیم تر ساخت که اتصال آن ها سختتر شود.
3) لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی منعطف (FMC): لوله های برق منعطف لوله هایی با دیواره های پلاستیکی نازک هستند که همین مورد به آن ها خاصیت انعطاف پذیری بالایی می دهد. به راحتی می توان به آن ها فرم داد و در مسیرهایی که دارای پیچ وخم فراوان هستند، استفاده کرد. نصب این نوع کاندوئیت بسیار آسان است، زیرا در هنگام برخورد با موانع میتوان آن را برید و دوباره جوش داد.
لوله برق غیر فلزی یا کاندویت غیر فلزی:
لوله برق یا کاندوئیت غیر فلزی (پلاستیکی) معمولا در مناطقی استفاده میشوند که استفاده از فلز مشکل ایجاد میکند (مانند اتاق MRI یک بیمارستان) و یا در مکان هایی که خطر تماس مستقیم با آب وجود دارد.
کاندوئیت های غیر فلزی بدلیل نوع جنسشان در برابر آب مقاوم بوده و دچار پوسیدگی یا زنگ زدگی نمی شوند. نکته مهم راجب هر دو مدل این است که هر دوی آنها ممکن است سفت و محکم یا منعطف باشند.
انواع لوله برق غیر فلزی یا کاندوئیت غیر فلزی:
1) لولههای pvc: این مدل لوله برق که از پلاستیک و مواد ترکیبی دیگری (نرم کننده ها و روان کننده ها) ساخته شده است از همتایان فلزی خود وزن کمتری دارد. عایق بودن و ارزانتر بودن از مزایای این لوله نسبت به لوله فلزی است، لوله برق پی وی سی غیر قابل اشتعال بوده و در صنعت ساختمان کاربرد بسیاری دارد. لوله های pvc خود دارای سه مدل لوله برق خم گرم، لوله برق خم سرد و لوله برق نسوز هستند.
2) لولههای پلی آمید: این نوع از لوله ها از جنس پلاستیک نرم است و قیمت پایین تر و انعطاف بیشتری نسبت به لوله های دیگر دارند. در حال حاضر در ساختمان های کوچک و سبک استفاده می شود.
3) لولههای فلکسی یا لوله خرطومی: جنس این لوله ها از جنس روکش پی وی سی به همراه مفتول جهت بالا بردن مقاومت لوله و استحکام آن است. این لولهها همینطور که از اسمشون پیدا است خاصیت انعطاف پذیری دارند، اما به عنوان بخش اصلی پروژه به کار نمی روند. در واقع هرجایی که لازم باشد، سیمها از لوله ثابت به سمت جایی بروند که احتمال لرزش یا جابجایی در آن باشد، حداکثر به طول دو متر مجاز به استفاده از این لوله هستیم.
4) لولههای پلی اتیلن: این لوله های برق غیر فلزی از نظر استحکام، بین لوله های خرطومی و pvc قرار می گیرند که از لوله های pvc نرم تر و ازلوله های خرطومی محکم تر هستند. از لوله برق پلی اتیلن در زیر سقف هایی که هنگام بتن ریزی به آن آسیبی وارد نمی شود استفاده می کنند.
مزایای استفاده از لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی:
- لوله برق فلزی نسبت به دیگر هدایت کننده های هادی کابل ها یا سیم های برق مخصوصا لوله برق غیر فلزی ماندگاری و دوام بیشتر دارند.
- لوله فلزی برق یا کاندوئیت فلزی بدلیل جنسی که در ساخت آن به کار رفته است، در برابر آسیب حیوانات موذی مقاوم است.
- دربرابر ضربات و و شکست لوله مقاومت بالایی دارند.
- لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی دارد.
- لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی نسبت به اشعه uv یا فرابنفش مقاوم است.
- نصب و باز و بسته کردن مجدد لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی کار تقریبا ساده ای است.
- لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی روش بسیار خوبی برای جلوگیری از ایجاد اختلالات الکترومغناطیسی است.
- با استفاده از لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی می توان از کابل ها و سیم های برق برای جلوگیری از هزینه های اضافی مجدد بخوبی حفاظت کرد.
- لوله برق فلزی یا کاندوئیت فلزی ایمنی و ضریب حفاظتی خوبی را برای مسئولان نگهداری آن ایجاد می کند.
- استفاده از لوله برق فلزی، از لحاظ اقتصادی برای پروژه ها مقرون به صرفه است.
چرا باید از لوله برق یا کاندوئیت استفاده کرد؟
به طور خلاصه کاندوئیت ها یا لوله برق میتوانند درپروژه شما ایمنی خاصی را ایجاد کنند. اگر پروژه شما از لحاظ ساختار ایمنی مشکل داشته باشد می تواند صدمات فراوانی را در آینده از لحاظ مالی یا صدمات انسانی به شما وارد کند. لوله برق یا کاندوئیت ها میتوانند برای ما امکاناتی از جمله روشهای فراوان در طراحی نقشه اجرا، استفاده در مکانهای مختلف با وجود تفاوتهای ساختاری و محیطی از جمله ضد آب بودن یا مقاومت در برابر آب، محیطهای شیمیایی، محیطهای دارای رطوبت بالا و یا فشار را فراهم کنند.
شما میتوانید انواع تجهیزات الکترونیکی را از فروشگاه برق نیما در لاله زار تهران، به صورت حضوری، تلفنی یا از طریق سایت خریداری نمایید.
اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !
دیدگاه شما برای ما مهم است.