UA-214389574-1

کالای برقی و روشنایی برق نیما

کابل کواکسیال و انواع آن

کابل کواکسیال Coaxial چیست؟

کابل کواکسیال شامل کانال فیزیکی است که سیگنال الکتریکی را منتقل می‌کند. این کانال، مشتمل بر هادی فلزی است که لایه عایق و محافظ رسانا آن را پوشانده‌اند.

کلید موفقیت کابل کواکسیال طراحی محافظ دارش است: هسته مسی آن دیتا را به سرعت منتقل می‌کند بدون آنکه تداخلات روی آن تاثیر بگذارد یا بر اثر عوامل محیطی خراب شود. تا به اینجا متوجه شدیم که کابل کواکسیال آنتن چیست. در ادامه این مقاله از مجموعه برق نیما ساختار این کابل را بررسی می‌کنیم.

ساختار کابل کواکسیال:

کابل کواکسیال دارای لایه مرکزی است که هادی الکتریکی بوده و عایق بندی دارد. این ساختار باعث می‌شود سیگنال ها در داخل کابل، محصور بمانند و بدین ترتیب از تداخل و نویز الکتریکی در سیگنال جلوگیری می‌شود.

لایه هادی مرکزی، سیم نازکی است که هم می‌تواند به صورت ساده و هم به صورت تابیده شده باشد. عایقی دور این سیم مسی را پوشانده است. روی این عایق، لایه مشبک و بافته شده از جنس مس یا فلز وجود دارد. در نهایت تمام این ساختار درون عایق بیرونی قرار می‌گیرند.

انواع کابل کواکسیال:

کابل کواکسیال انواع مختلفی دارد برخی از آنها عبارتند از:

کابل کواکسیال هارد لاین – Hard-line coaxial cable

سیم مسی به صورت کانال گردی است که محافظی از ترکیب فلزاتی مانند مس و آلومینیوم آن را پوشانده است. کاربرد این نوع کابل آنتن برای اتصال ترانسمیتور به آنتن است.

کابل کواکسیال تریاکسیال – Triaxial cable

این نوع کابل کواکسیال لایه محافظ سوم دارند که از سیگنال انتقالی محافظت کند. کابل تراکسیال در ویدئو کاربرد دارد.

کابل کواکسیال ریجید لاین – Rigid-line coaxial cable

این نوع کابل از دو کانال مسی تشکیل شده که به عنوان لوله غیرقابل تاشو عمل می‌کنند. این لاین ها برای مصارف داخلی و بین ترانسمیتورهای قوی فرکانس رادیویی استفاده می‌شوند.

کابل کواکسیال Radiating cable

کاربرد این کابل در تونل های زیرزمینی، تجهیزات نظامی و آسانسور است. کابل Radiating cable تقریبا شبیه به کابل هارد لاین است اما طول موج فرکانس رادیویی در آنها متفاوت است.

کابل کواکسیال ترکیبی چیست؟

از جمله کابل های محبوب در بازار، کابل کواکسیال ترکیبی است که به طور موازی و در کنار هم می‌تواند دیتا و برق را منتقل کند بدون آنکه روی کیفیت سیگنال تاثیری بگذارد. مهمترین کاربرد کابل کواکسیال ترکیبی در دوربین مدار بسته است.

از مزایای کابل کواکسیال ترکیبی همین بس که در کنار کیفیت و ظرفیت مناسب انتقال دیتا و تصویر، مقرون به صرفه هم هست.

کابل کواکسیال صوتی چیست؟

بهترین روش انتقال سیگنال های صوتی دیجیتالی، استفاده از کانکتورهای HDMI است. چون از تمام انواع سیگنال های صوتی پشتیبانی می‌کند و مهمتر از همه این که از طریق یک کابل می‌توان صدا و تصویر را منتقل کرد.

اگر گزینه HDMI را نتوانید مهیا کنید، استفاده از کابل کواکسیال صوتی دیجیتالی بهترین راه برای ارسال صدا بین دستگاه ها است.

خروجی coaxial دیجیتالی اغلب در ارسال صدای چند کاناله از DVD Player یا کامپیوتر به سیستم صوتی محیطی و یا از CD Player به آمپلی فایر استفاده می‌شود. ممکن است در پشت تلویزیون هم خروجی coaxial وجود داشته باشد که برای ارسال صدا به آمپلی فایر یا ریسیور AV استفاده می‌شود. تلویزیون های جدید، برای این منظور دارای خروجی اپتیکال هم هستند. برای تبدیل این فرمت های خروجی به هم کافیست از مبدل استفاده کنید.

امپدانس کابل کواکسیال چیست؟

امپدانس یعنی مقاومت سیم در برابر جریان الکتریکی. به بیان دیگر مقدار مقاومتی که با ایجاد اختلاف پتانسیل در مقابل جریان الکتریکی به وجود می‌آید امپدانس گفته می‌شود. امپدانس طبق قانون اهم برابر است با نسبت ولتاژ به جریان که با Z نمایش داده می‌شود.

امپدانس در بیشتر کابل های کواکسیال برابر با ۵۰ و ۵۲ و ۷۵ و ۹۳ اهم است. رایج ترین نوع کابل کواکسیال که در کابل تلویزیون استفاده می‌شود، کابل های RG 6 است که دو یا چهار محافظ دارند و امپدانس آنها ۷۵ اهم است.

انواع کانکتورهای کابل کواکسیال:

انواع مختلفی از کانکتورهای کابل کواکسیال با دو نوع نرگی و مادگی وجود دارد که در ادامه از آن ها نام می‌بریم:

  1. BNC که در سیگنال تلویزیونی و ویدئویی و رادیویی با فرکانس کمتر از ۴ گیگاهرتز کاربرد دارد.

۲. TNC که نسخه نخدار BNC است و در موبایل کاربرد دارد و تا فرکانس ۱۲ گیگاهرتز کار می‌کنند.

۳. SMA که در سیستم های میکروویو، سیستم های آنتن بیسیم، موبایل و رادیوها کاربرد دارند و تا فرکانس ۱۸ گیگاهرتز کار می‌کنند.

۴. SMB که در سخت افزارهای مخابراتی کاربرد دارند.

۵. QMA که نوع Quick Locking کانکتور SMA است است و در سخت افزار ارتباطی و صنعتی استفاده می‌شود.

۶. RCA که دررادیو و ویدئو کاربرد دارد و به نام A/V هم شناخته می‌شود. حتما کابل های سه رنگ زرد و قرمز و سفید که در تلویزیون های قدیمی استفاده می‌شدند را به یاد دارید.

۷. F یا F-Types که در تلویزیون های کابلی و دیجیتالی و مودم های کابلی به همراه کابل های RG6 یا RG 59 استفاده می‌شوند.

افت کابل کواکسیال:

به افت و کاهش قدرت سیگنال هنگام عبور از کابل، attenuation یا میرایی یا افت سیگنال گفته می‌شود. در کابل هایی با ضخامت بیشتر این کاهش و افت سیگنال کمتر است در نتیجه می‌توان کابل را برای مسافت های زیاد استفاده کنیم. اما ممکن است مجبور باشیم از ریپیتر استفاده کنیم تا افت کابل کواکسیال را جبران کنیم. ریپیرترها و آمپلی فایرها سیگنال را تقویت می‌کنند تا افت سیگنال رخ ندهد.

میرایی و افت سیگنال را با واحد db اندازه می‌گیرند. هر چه افت سیگنال در واحد مسافت (کیلومتر، فوت، مایل) کمتر باشد، کارایی کابل بیشتر است.

 شما میتوانید انواع کابل کواکسیال و تجهیزات الکترونیکی را از فروشگاه برق نیما در لاله زار تهران، به صورت حضوری، تلفنی یا از طریق سایت خریداری نمایید

 

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.