UA-214389574-1

کالای برقی و روشنایی برق نیما

انواع داکت و تراکینگ و کاربردهای آن ها

داکت چیست؟

داکت کانال های پلاستیکی درب داری هستند که برای حفاظت و زیبایی مسیر جابجایی سیستم ها و کابل ها در داخل ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. با وجود جنس پلاستیکی، داکت ها ضد آب نیستند و در مکان هایی که در مسیر آب و بارندگی قرار می گیرد استفاده نمی شود. داکت ها انواع مختلفی دارد و بسته به نوع کاربردشان در کابل کشی های مورد استفاده قرار می گیرند. برای مثال در سیستم های دوربین مدار بسته ساختمانی باید از جنس پی وی سی مرغوب باشند. از آنجایی که داکت ها معمولا ضد آب نیستند استفاده از داکت تنها در محل های مسقف صورت می گیرد.

انواع داکت و کاربردهای آن:

داکت ساده:

این داکت ها معمولا در ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری کاربرد دارند. هم به صورت پشت ساده و هم چسب دار تولید می شوند. استفاده از داکت های پشت چسب دار ساده تر است.

داکت شیار دار:

تفاوت این داکت ها با نوع ساده شیارهای روی آن است. این نوع داکت ها به طور معمول در تابلو های فشار قوی و فشار ضعیف کاربرد دارند. بر روی درب آن قفل هایی وجود دارد که از بازشدن درب ها در زمان استفاده جلوگیری کند.

داکت پارتیشن دار:

این نوع از داکت و ترانکینگ ها تجهیزاتی می باشند که در ساختمان سازی مدرن بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. داکت پارتیشن دار به صورت یک کانال درب دار می باشد و قسمت درونی آن توسط یک صفحه یا دیواره جدا شده و پارتیشن بندی شده است. به همین دلیل به منظور قرارگیری دو مدل سیم یا کابل متفاوت بدون ایجاد نویز مورد استفاده قرار می گیرد. برای نمونه در این داکت ها می توانید سیم برق و سیم تلفن را به طور همزمان و بدون به وجود آمدن مشکلی در آن قرار دهید.

داکت لوله ای:

امروزه به دلیل توسعه سیستم گرمایشی در کف ساختمان ها از داکت های لوله ای به منظور عبور لوله های گرمایشی از کف محیط های داخلی استفاده می شود.

داکت زمینی:

داکت زمینی کف خواب در واقع محصولی است که با استفاده از آن می توان توزیع روکار شبکه، برق و تلفن را ایجاد کرد. این محصول در انواع زمینی، قرنیزی، ساده و تراکینگ دار، در انواع طرح دار، ساده و در رنگ های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند.

نکاتی در مورد نصب داکت:

بعضی از داکت ها به صورت داکت پشت چسب دار و بعضی دیگر به صورت ساده نصب می شوند.

در مدل داکت ساده،در پشت داکت محلی برای نصب داکت از طریق پیچ و دریل در نظر گرفته شده است.این مدل بسیار قابل توجه است، چراکه داکت محکم بر روی دیوار قرار می گیرد.

در داکت های پشت چسبدار، در پشت داکت چسبی قرار گرفته شده که از این طریق بر روی دیوار نصب می شوند. این مدل نصب بسیار راحت تری نسبت به نصب داکت با پیچ و دریل یا همان داکت ساده دارد اما دارای معایبی نیز می باشد. برای مثال در نصب داکت های پشت چسبدار، این امکان وجود دارد که به مرور زمان چسب داکت خاصیت چسبندگی خود را از دست بدهد و بر روی دیوار شل شود. به همین دلیل پیشنهاد می شود همیشه داکت ها را از طریق پیچ و دریل نصب کنیم مگر این که امکان دریل کاری و نصب پیچ بر روی دیوار میسر نباشد.

نکته: باید توجه کرد که در هنگام نصب، داکت را چه به صورت افقی چه عمودی، کاملا صاف بر روی دیوار قرار دهیم.

تراکینگ چیست؟

تراکینگ محصولی تخصصی تر از داکت می باشد به صورت کانالی دربسته به منظور جابجایی سیم های برق مخصوصا در جریان های فشار ضعیف مورد استفاده قرار می گیرند. به دلیل اینکه اغلب در دید قرار می گیرند امکان دارد دارای پوشش های رنگی یا سفید باشند که علاوه بر ایجاد امنیت سبب ایجاد زیبایی در مکان شوند.

انواع تراکینگ و کاربرد های آن:

تراکینگ دیواری:

این محصول به منظور جابجایی و حرکت سیستم های برق نرمال، برق اضطراری، یو پی اس، شبکه های کامپیوتری، سیستم های صوتی و تصویری و غیره می باشند و جایگزین سیستم سنتی لوله کشی برق شده و به وسیله آن به آسانی می توان به منظور تغییرات و گسترش کابل ها دسترسی داشت.

تراکینگ دفنی:

به منظور جابجایی و توزیع سیستم های فشار قوی و فشار ضعیف می توان از انواع داکت و تراکینگ دفنی استفاده کرد که این محصول در ساختمان ها به طور توکار در سطح کف یا زیر کف کاذب نصب می شوند و سیم و کابل ها درون آن ها قرار می گیرند. همچنین از این محصول به منظور طراحی شبکه های شطرنجی و عنکبوتی استفاده می شود و از مزایای آن می توان به آسانی در تغییرات و یا بیشتر کردن حجم کابل ها نسبت به سیستم های سنتی نام برد.

تراکینگ ستونی:

در گذشته به منظور نصب انواع کلیدها و پریزهای توکار نیاز بود که حتما روی دیوار برش ها یا حفره هایی ایجاد شود تا کلید و پریزهای متفاوت در آن ها قرار گیرند ولی در حال حاضر در سیم کشی جدید برق از انواع تراکینگ های ستونی بکار برده می شود که از محفظه هایی جدا از هم به منظور کابل های گوناگون تشکیل شده است و می توان انواع پریزهای برق، کامپیوتر، تلفن و غیره را درون آن ها قرار داد و در این صورت احتیاجی به ایجاد حفره در دیوار نیست.

چرا از داکت ها و ترانک ها استفاده میکنیم؟

1. سهولت تغییر یا افزایش سیستم های کابل گذاری با توجه به حجم قابل ملاحظه محفظه های تراکینگ در مقایسه با سیستم لوله کشی و امکان کاهش یا افزایش تعداد پریز ها

2. دارا بودن قابلیت تغییر مکان کلید ها و پریز

3. دارا بودن عایق مناسب در داخل محفظه جهت جلوگیری از زنگ زدگی و پوسیدگی و دوام بیشتر کابل

4. دارای رنگ آمیزی در انواع رنگ های مختلف هستند

   شما میتوانید انواع داکت، تراکینگ و تجهیزات الکترونیکی را از فروشگاه برق نیما در لاله زار تهران، به صورت حضوری، تلفنی یا از طریق سایت خریداری نمایید.

اولین نفر باشید که دیدگاهش را می نویسد !

دیدگاه شما برای ما مهم است.